Billig hybel ved kunsthøyskolen i Bergen

 

Slik skaffer du deg billig hybel ved kunst- og designhøyskolen i Bergen

Uansett om du skal flytte til Bergen eller andre byer og populære steder, kan dessverre bokostnadene være høye. Det er dessverre knapphet på boliger og hybler, derfor presses prisene i været, særlig i tiden før studiestart, da det er på den tiden at mange studenter søker etter bolig. Her er noen tips for deg som prøver å finne en rimelig hybel i Bergen eller andre steder. 

 

Her kan du søke etter billige hybler i Bergen

Når du skal søke hybel ved Kunst og designhøyskolen i Bergen lønner det seg å sjekke ut så mange alternativer som mulig. Sjekk ut sidene under for å søke billig hybel i Bergen:

 

Studentskibnadene – for studenter. Mer om studenthybler under.

Airbnb* – formidler ikke bare overnatting, men også rom, leiligheter og hybler til leie på lengre basis.

Bergen korttidsleie - formidler rom, leiligheter, hybler og hus for kortere og lengre perioder

Hybel.no – bredt utvalg av hybler og mindre leiligheter i alle standarder og prisklasser.

Finn.no – for private annonsører. Norges største møteplass som formidler boliger i alle prisklasser.

Gratisannonser.no - mange annonser lagt ut av private

Send oss en forespørsel via vårt kontaktskjema - vi formidler flere hybler for kortere og lengre perioder. 

 

Finne billig hybel ved KHIB, her er noen tips:

Vær fleksibel når det gjelder sted. Sentrumsnære hybler og boliger er mest populære og også de dyreste.

Vær også fleksibel når det gjelder boligtype. Det kan være større sannsynlighet for at du får plass i et kollektiv der hvor det er flere som deler kjøkken og bad. Det kan være hyggelig å bo sammen med flere. Men på samme tid er det viktig med respekt og tålmodighet når man bor sammen med andre i kollektiv.

Gå alltid på visning. Det er viktig at du ikke tar hybelen eller leieobjektet usett. Dersom du ikke har mulighet til å stille på visning selv, bør du alliere deg med noen som bor i området som du stoler på. Noen ganger arrangerer utleier fellesvisninger på et bestemt tidspunkt. Andre ganger kan du avtale privat visning med den eller de som leier ut. 

 
Skill deg ut med en CV. I populære områder er det ofte kamp om boligene. En CV forteller om hvem du er som person og vil gjøre at du skiller deg positiv ut i mengden av boligsøkere. En god CV og positive referanser fra tidligere leieforhold gir utleier trygghet.
 

Du bør alltid skrive kontrakt med utleier når du leier en bolig. Da har du og utleier en skriftlig avtale om rettigheter og plikter. En kontrakt skal alltid inneholde opplysninger om blant annet overtakelsesdato, pris, størrelse på depositum og gjensidig oppsigelsesfrist av leieforholdet. Bruk helst en standard leiekontrakt laget av en tredjepart. 

Finn ut hvilke ekstrautgifter som vil løpe. Strømutgifter kan ofte variere, og om Internett er inkludert kan du også fort spare noen hundrelapper. Ta med dette i regnestykket når du skal vurdere husleien.

Dersom du ikke finner fast hybel med en gang, prøv å finne midlertidig bosted, for eksempel via tjensten Airbnb. Her kan du finne overnatting fra private for både kortere og lengre perioder. Du kan chatte med huseierne direkte via tjenesten og ofte prute på pris om det er snakk om leie for lengre perioder. 

 

For studenter som skal søke hybel ved Kunst- og Designhøyskolen i Bergen

Studentskibnadene. Dersom du er student, vær tidlig ute med å søke om hybel via Studentskibnadene. I mange tilfeller er det førstemann til mølla som gjelder.

Noen studentboliger har privat kjøkken og bad, men det er mest vanlig å dele kjøkken og bad med andre. Dette er billigere, men har også andre fordeler, som at det blir lettere å komme i kontakt med andre studenter.

 

Se også: 5 studentjobber du kan gjøre hjemmefra

 

Dersom du ikke er student, kan du prøve et av de andre større nettstedene som formidler hybler og private bosteder i Haugeund; hybel.no, finn.no, gratisannonser.no.Uansett om du søker via studentsamskibnadene eller på det private markedet, bør du søke tidlig. Søk gjerne med en gang du har fått vite at du har fått studieplass, for etterspørselen er økende gjennom sommeren.

Studentsamskipnadene prioriterer søknader til eksisterende leietakere foran nye boligsøkere. Derfor kan det være lurt å takke ja til en bolig, selv om den ikke stod øverst på ønskelisten. Du kan søke om intern flytting senere med høyere prioritet på ventelisten.

 

Se også:

Billig hybel ved Norges Handelshøyskole

Hybel til leie ved Universitetet i Bergen

Rimelige hybler ved Høyskolen i Bergen

Billig hybel ved Kunst- og Designhøyskolen

 

Billige hybler andre steder i landet: 

Billige hybler i Oslo

Billige hybler i Trondheim

 

Tags: Billige hybler ved kunsthøyskolen i Bergenrimelige hybler i Bergen,  finne hybel ved KHIBleie hybel ved kunshøyskolen i Bergen med barn

______________________________________

Disclaimer: We're affiliated with Airbnb and will earn a commission if you book via Airbnb links on this page. This does not affect your end price.