Leie ut hytte på Airbnb – slik gjør du det

10.06.2021 10:14

 

Leie ut hytte på Airbnb - du kan tjene gode penger på å leie ut hytta på Airbnb når du ikke bruker den selv. 

Er du en av dem som synes det høres fristende ut å leie ut hytta og få ekstra leieinntekt, men ikke helt vet hvordan du skal gå frem? Vi viser deg hvordan du gjør det. Å leie ut på Airbnb er mer populært enn noensinne Visste du forresten at Airbnb omfatter mye mer enn kun utleie av hytter, leiligheter og rom? Du kan leie ut alt fra hybler, til båter, bobiler, hengekøyer og campingvogner. Du kan også tjene gode ekstra penger på å være vert for opplevelser.

 

PS: Vi har fått nytt og bedre nettsted. En oppdatert versjon av denne artikkelen finner du her: Leie ut hytte på Airbnb

 

Vi kan hjelpe deg med følgende:

  • Registrering og oppsett av annonse
  • Vask, nøkkellevering og andre praktiske ting
  • Vi svarer på alle praktiske spørsmål om utleie, som for eksempel prissetting, skatteregler, trygghet og forsikringer og alt annet du måtte lure på.
  • Dersom du registrer deg via denne lenken får du muligheten til å få hjelp av en av våre erfarne Airbnb-verter dersom du ønsker det. Det er helt gratis og uforpliktende å få hjelp av oss

 

Les også: Smarte verktøy for Airbnb verter

 

Slik kommer du i gang med Airbnb, kortversjon:

  • Opprett din profil   på Airbnb og få hjelp av en av våre erfarne Airbnb-verter dersom du ønsker det. 
  • Last opp et bilde og skriv litt om deg selv
  • Om du vil leie ut, laster du opp bilder av utleiestedet ditt og skriver en beskrivende tekst

Du får en mer detaljert gjennomgang av de ulike stegene lengre ned i artikkelen.

 

Leie ut hytta på Airbnb

Høstferien er like rundt hjørnet og mange familier drømmer om å starte høsten med en deilig uke med fjell-, sykkel- og ulike turaktiviteter. Prisene til de populære middelhavsdestinasjonene har steget og usikkerheten er fremdeles på grunn av den globale situasjonen. Dette gjør at mange søker til fjells, og de kan være på utkikk etter å leie nettopp din hytte.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå er det omtrent 400 000 fritidsboliger i Norge og kun et mindretall av disse er tilgjengelig på utleiemarkedet.

Det er fremdeles få som leier ut hytten sin, selv om den ofte brukes mindre enn 30 dager i året. Har du en relativt moderne hytte i et populært område, bør den enkelt kunne leies ut og gi en god inntekt når du ikke bruker den selv.

Du velger selv hvem du vil leie ut til

En stor fordel med tjenester som Airbnb er at du selv kan velge ut hvem du ønsker å leie ut til. Du kan lese tidligere anmeldelser av de som ønsker å leie hos deg.

Betaling

Du er også sikret at betalingen kommer inn, Airbnb tar seg nemlig av hele prosessen med å kreve betaling fra kunden, og frigir betalingen til deg etter at gjestene har sjekket inn. Det følger også med en god forsikringsordning, slik at du kan leie ut uten å bekymre deg.

Husregler

Husk også å lage husregler og tenk gjennom hvordan du ønsker å presentere utleieobjektet. Legg gjerne fram en bruksanvisning - en hytteguide til leietagerne. En slik guide bør inneholde en god beskrivelse av hvilke bruksregler som gjelder, hvor nøklene finnes, veibeskrivelse, praktiske forhold som f.eks nærmeste matvarebutikk og avfallshåndtering, samt populære aktiviteter i nærområdet.

Det anbefales også at husvertene har et avlåst skap eller rom hvor private eiendeler man er spesielt redd for kan oppbevares.

 

Få hjelp fra en erfaren Airbnb vert

Vi har drevet med utleie på Airbnb siden 2010. Vi kan hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha om registrering, sikkerhet, skatt, praktiske utfordringer og alt annet du måtte lure på. 

Bare registrer deg eller send oss en melding via denne lenken

 

Airbnb er mer enn bare leiligheter

Du trenger ikke å leie ut rom for å tjene penger på Airbnb.

Visste du at du kan leie ut nesten alt via Airbnb? Det er mest vanlig å leie ut hele hus, leiligheter, hybler og gjesterom, men du kan også leie ut telt, båt, bobil, hytte, bobil, campigvogn og mye mer. Du kan også være opplevelsesvert. 

 

Her er noen eksempler:

Gårdsbesøk. Du kan invitere Airbnb gjester for å hilse på dyrene og ta betaling.

Online opplevelser. Under koronaepedemien har mange musikere, artister, tryllekunstnere, performance artister og flere tjent gode penger på å holde online show.

Turistguide. Du kan ta med Airbnb gjester på sightseeing rundt i byen din eller stedet ditt. Du kan også arrangere virtuelle turer som du strømmer online. Sykkelsightseeing er også populært.

 

 

Slik fungerer Airbnb

Airbnb har blitt verdens mest populære markedsplass for utleie av private hus, hybler og fritidsboliger. Airbnb er et enormt nettverk der folk som har ekstra plass til gjester kan komme i kontakt med folk som er på utkikk etter husrom for korttidsleie. Man kan leie ut både for kortere og lengre perioder.

De som leier og leier ut på Airbnb må legitimere seg. Dette øker sikkerhet for alle parter. Airbnb har også et omfattende system med tilbakemeldinger begge veier.

 

Slik oppretter du en konto på Airbnb – steg for steg guide

Å leie ut på Airbnb er enklere enn mange tror. For å gjøre det enkelt for deg tar vi deg gjennom innmeldingsprosessen punkt for punkt:

  • Opprett en konto. Bruker du denne linken har du også mulighet til å få hjelp av en erfaren Airbnb-vert dersom du ønsker det. 
  • Du må knytte kontoen opp mot en e-postadresse. Dersom du bruker en Google-konto eller en Facebook-konto vil en del av din personlige informasjon være tilgjengelig.
  • Oppgi ditt fulle navn og telefonnummer.
  • Skriv litt om deg selv. En beskrivelse kan for eksempel se slik ut: Hei! Jeg heter Mating. Jeg er ofte på feriereise og jeg synes at Airbnb er et godt alternativ til hotell. Jeg er interessert i språk og jeg liker å møte nye mennesker.
 

Deretter kan du opprette en vertsprofil

  1.     Gå til fanen «Bli vert»
  2.     Legg til en kort beskrivelse av hva du leier ut (gjesterom, hus, hytte….osv)
  3.     Oppgi antall gjester du kan ta imot.
  4.     Fortell hvor mange og hvilke type senger som er til disposisjon.
  5.     Oppgi antall bad
  6.     Oppgi fullstendig adresse
 

Deretter oppgir du hva slags fasiliteter du tilbyr. Det er veldig enkelt, du bare krysser av på en detaljert liste som allerede ligger der.

Det er viktig å ta gode bilder av det du skal leie ut. Det være minst ett bilde fra hvert område eller rom. Det anbefales å bruke høyoppløselige bilder med god kvalitet. Legg så en til en kort beskrivelse til hvert bilde.

 

Gå deretter til bestillingskalenderen og merk av de dagene som du ønsker å leie ut.

Du må også legge inn ønsket pris Airbnb gir forslag til leiepris for din bolig, noe som kan gjøre det enklere. Ta også en kikk på lignende annonser fra området ditt, så får du en ide om hvor mye du bør ta i pris.

 

For sikrest mulig utleie, kan du kreve et depositum av gjestene dine.  Slik kan du enkelt holde igjen penger dersom noe skulle gå i stykker.

Å leie ut på Airbnb er både lønnsomt og morsomt. Kom i gang ved å registrere deg her

 

Airbnb forsikring

En av fordelene med å benytte Airbnb, er at det kommer med en forsikring. Det vil si at om du dokumenterer eventuelle skader etter at gjesten har sjekket ut, vil du få dekket dette gjennom Airbnb’s vertsforsikring.

Mange forsikringsselskaper krever at du melder fra om du skal leie ut fritidsboligen, men om du kun skal leie ut noen få uker i året, kreves det som regel ingen ekstradekning. Sjekk derfor hva som gjelder hos ditt forsikringsselskap.

Du kan lese mer om Airbnb forsikringer her: 

 

Airbnb utleie og skatt

Myndighetene følger ekstra godt med på utleiemarkedet. Derfor bør du være ekstra oppmerksom på skattereglene knyttet til Airbnb utleie og annen korttidslutleie. Hovedregelen er at leieinntekter er skattefrie inntil 10 000 kroner. 85 prosent av overskytende skal beregnes inn som skattepliktig inntekt med en 2021-sats på 22 prosent. Les mer om Airbnb skatt og skattegler

 

Emner: 

Leie ut hytte på Airbnb, korttidsleie, tjene penger på korttidsleie, leie ut hytta på Airbnb, tips for utleiere