Tjen penger på korttidsleie

09.07.2021 11:37

 

Å leie ut på Airbnb er mer populært enn noensinne. Er du en av dem som synes det høres fristende ut å få noen ekstra leieinntekt, men ikke helt vet hvordan du skal gå frem? I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjør det.

 

Tjen opp til 9500 kroner per uke. Prøv inntektskalulatoren her

 

Visste du forresten at Airbnb er mye mer enn bare utleie av rom og leiligheter?

Du kan leie ut alt fra hybler, til hytter, båter, hengekøyer, bobiler og campingvogner. Dessuten kan du tjene gode penger på å være vert for ulike opplevelser.

 

Les også: Smarte verktøy alle Airbnb verter må ha

 

Slik kommer du i gang med korttidsutleie

 

Det er enkelt å komme i gang med utleie på Airbnb. Bare følg disse 3 enkle stegene: 

 1. Opprett en pr ofil på Ai rbnb - få 89 kroner oppstarsbonus
 2. Last opp et bilde og skriv en liten tekst om deg selv
 3. Skal du leie ut, laster du opp bilder av utleiestedet ditt og skriver en beskrivende tekst

Lengre ned i artikkelen får du en mer detaljert gjennomgang av de ulike stegene.

Se også: leie ut hytte på Airbnb - slik gjør du det

 

Få hjelp fra en erfaren Airbnb vert

Vi har lang erfaring med Airbnb utleie. Er det noe du er usikker på, kan vi hjelpe deg via epost. 

Send oss en melding via vårt kontaktskjema så hjelper vi deg gjerne. 

Vi kan i noen tilfeller også formidle bistand til hjelp av vask, nøkkellevering osv. 

 

Airbnb – ikke bare leiligheter

Visste du at du kan leie ut nesten alt på Airbnb? Det mest vanlige er å leie ut hele leiligheter, hus, gjesterom og hybler, men du kan også leie ut båt, telt, hytte, bobil, campingvogn og mer. Du kan også være vert for opplevelser. 

Her er noen eksempler:

GÅRDSBESØK

Om du for eksempel har en gård, kan du invitere Airbnb gjester for å hilse på dyrene og ta betalt for det, eller du kan ha omvisning på gården din.

TURISTGUIDE. 

Ta med Airbnb rundt i byen din eller stedet ditt.

ONLINE OPPLEVELSER

Under koronaepedemien var det mange artister, musikere, tryllekunstnere, performance artister og flere som tjente gode penger på å holde online show.

Du trenger ikke å leie ut rom for å bli Airbnb opplevelsesvert.

Her kan du få inspirasjon til hvordan du kan være Airbnb opplevelsesvert

 

Leie ut på Airbnb

Slik fungerer Airbnb

Airbnb er egentlig en forkortelse for «air bed and breakfast», direkte oversatt til luftmadrass og frokost» Tjenesten ble grunnlagt i San Fransisco i 2008 av to unge menn som tjente litt ekstra penger på å la tilreisende sove på luftmadrasser i leiligheten deres når hotellene var fullbooket.

De siste årene har Airbnb vokst enormt. Airbnb har blitt et enormt nettverk der folk som har ekstra plass til gjester kan komme i kontakt med folk som er på utkikk etter husrom for korttidsleie. Selv om de fleste på Airbnb leier ut for kortere perioder, kan man også lage en annonse for lengre utleieperioder.

Brukerne av Airbnb må opprette en profil og legitimere seg. Jo mer utfylt profilen er, jo bedre. Bilde er en stor fordel, og man skriver gjerne en liten introduksjon om seg selv.

Det er disse profilene som både leietakere og husverter vurderer hverandre på i et karaktersystem (rating). Når du leier ut på Airbnb blir du bedømt i ettertid av dine gjester, og du kan også legge igjen en ameldelse av de som leide hos deg. Slik får andre potensielle verter og leieboere mer informasjon før de skal leie. Kort sagt: Unngå de som har negativ eller ingen omtale.

 

Slik blir du medlem av Airbnb

Å leie ut på Airbnb er ikke vanskelig. For å gjøre det så enkelt som mulig for deg tar vi deg gjennom innemeldingsprosessen punkt for punkt.

 1. Opprett en konto
 2. Identifiser deg. Bruker du en e-postadresse, en Google-konto en Facebook-konto eller en Amex-konto vil noe av informasjonen allerede være tilgjengelig.
 3. Oppgi fullt navn, e-postadresse, og telefonnummer.
 4. Skriv litt om deg selv. En beskrivelse kan for eksempel se slik ut: Hei! Jeg heter Truls. Jeg er ofte på jobbreise og jeg synes at Airbnb er et fint alternativ til hotell. Jeg liker å møte nye mennesker.
 5. Godta husreglene
 6. Legg inn betalingsinformasjon
 7. Last opp et profilbilde
 

Leie ut på Airbnb - steg for steg guide

Etter at kontoen din har blitt opprettet, kan du gå videre med registreringen for å bli husvert. 

Eventuelt kan du bli vert direkte via den ne linken.

 1. Gå til fanen «Bli vert»
 2. Legg inn en beskrivelse av hva du leier ut (gjesterom, hus, hytte….osv)
 3. Fortell om det du leier ut er reservert kun for gjester eller om du også har personlige eiendeler der.
 4. Oppgi antall gjester som du kan ta imot.
 5. Oppgi antall senger du har til disposisjon.
 6. Fortell hvor mange bad du har
 7. Oppgi fullstendig adresse
 8. Fortell hva slags fasiliteter du tilbyr. Dette er veldig enkelt, du bare krysser av på en detaljert liste som allerede ligger der.
 9. Ta gode bilder av det du skal leie ut. Dersom det du leier ut har flere rom, bør det være minst ett bilde fra hvert rom. Bruk høyoppløselige bilder. Du kan legge til en beskrivelse til hvert bilde.
 10. Deretter må du gå til bestillingskalenderen og merke av de dagene du ønsker å leie ut.
 11. Så må du sette en pris. Airbnb vil gi et forslag til leiepris for din bolig, noe som kan gjøre det enklere. Ta også en kikk på lignende annonser fra ditt område, så får du en ide om hvor mye du bør ta i pris.
 12. Å leie ut på Airbnb skal være sikkert. Du bør legge til rette for at gjestene betaler et depositum. På den måten kan du enkelt holde igjen penger dersom noe skulle gå i stykker.
 
Å leie ut på Airbnb er lønnsomt og morsomt. Kom i gang i dag vet å registere deg her
 

Airbnb forsikring 

Utleie via Airbnb skal være trygt. En av de beste fordelene med å benytte Airbnb, er at det kommer med en vertsforsikring. Det vil si at om du dokumenterer eventuelle skader etter at gjesten har sjekket ut, vil du få dekket dette gjennom Airbnb’s vertsforsikring.

Airbnb sin vertsforsikring har imidlertid endel begrensninger, og det kan lønne seg å ha en forsikring i et vanlig forsikringsselskap ved siden av. De fleste forsikringsselskaper krever at du melder fra om du skal leie ut boligen på korttidsbasis, men skal du kun leie ut noen få dager eller uker i året, kreves det som oftest ingen ekstradekning. Sjekk hva som er gjeldene hos ditt forsikringsselskap.

Les mer om hvilke Airbnb forsikringer du må ha her

 

Airbnb utleie og skatt

Myndighetene følger ekstra godt med på utleie av privat eiendom. Av den grunn bør du være ekstra oppmerksom på skattereglene knyttet til Airbnb utleie og annen type korttidslutleie.

Hovedregelen er at leieinntekter er skattefrie inntil 10 000 kroner. 85 prosent av overskytende skal beregnes inn som skattepliktig inntekt med en 2021-sats på 22 prosent.

 

Les også:

Airbnb forsikring - disse forsikringene må du ha

 
 
 
 
Stikkord: Leie ut på Airbnb, utleie på Airbnb, leie ut via Airbnb, Airbnb utleie