Slik blir du medlem av Airbnb

17.11.2019 23:45

 

Slik blir du medlem og finner korttidsleie via Airbnb. Tjenesten Airbnb har blitt svært populær de siste årene. Reisende har mulighet til å finne unik og rimelig overnatting og boligeiere kan tjene ekstra penger på utleie av rom, leiligheter, hus og opplevelser.

 

TJEN PENGER PÅ AIRBNB UTLEIE

Tjen opp til 9500 kroner per uke på korttidsleie. Er du en av dem som synes det høres fristende ut å tjene penger på utleie, men ikke vet helt hvordan du skal komme i gang? Du kan leie ut både hus og leiligheter og rom, og til og med båter, campigvogner og hytter. Les vår artikkel om utleie via Airbnb – tips og råd, eller send oss en melding via vårt kontaktskjema. Vi har lang erfaring med Airbnb utleie og hjelper gjerne. Prøv inntektska lkulatoren  her for å se hvor mye du kan tjene.  

 

FINN KORTTIDSLEIE OG OVERNATTING VIA AIRBNB

Det finnes et bredt spekter av hus, leiligheter og fritidsboliger til leie på Airbnb, for både kortere og lengre perioder. Å leie via Airbnb er ofte mye billigere enn å leie via hoteller eller andre overnattingssteder. Ønsker du å leie for lengre perioder, ta kontakt med huseierne direkte og be om en god pris. Bare følg stegene under for å opprette en profil.

 

Les også: Smarte vertkøy alle Airbnb verter må ha

 

Finn korttidsleie via Airbnb:

 
1) REGISTRER DEG
 
 
 
 
2) OPPRETT EN PROFIL
 
Det er rask og enkelt opprette en profil, men du må verifisere deg ved å laste opp ID. Dette kan være bilde av pass, førerkort eller annen gyldig legitimasjon. Dette er for å ivareta sikkerheten til brukerne av Airbnb.
 
Det anbefales også å linke til dine profiler til sosiale medier og fylle ut litt informasjon om deg. Hver bruker har en egen profilside, og her kan du skrive litt om dine intresser, reiseplaner, erfaringer osv. Dette øker tilliten til deg som bruker og gjør sjansen større for at andre verter eller gjester vil velge deg. 
 
3) LAST OPP ET GODT PROFILBILDE
 
For å bygge ytterligere tillit mellom medlemmene, må alle medlemmer av Airbnb laste opp et profilbilde. Et godt profilbilde viser tydelig ditt ansikt, ikke en tilfeldig soloppgang eller katten din. Festbilder eller lettkledde bilder anbefales heller ikke
 
Når profilen din er godkjent kan du begynne å leie ut boli gen din, være vert for en opplevelse eller  søke etter et sted å bo
 
 

Koster det noe å bruke Airbnb?

 
Det er gratis å opprette en profil på Airbnb. Når du bestiller en leilighet eller et rom, tar Airbnb mellom 15 og 20 prosent provisjon, resten går til verten. Dette er et gebyr som Airbnb tar for å yte service før, under og etter oppholdet. 
 
 

Tjen penger på å leie ut via Airbnb

 

Du kan tjene tusenvis av kroner i måneden på å leie ut gjesterommet, hytta, campigvognen og mye annet via Airbnb. Er du en av dem som synes det høres fristende ut å tjene penger på utleie, men ikke vet helt hvordan du skal komme i gang? Les vår artikkel om utleie via Airbnb – tips og råd, eller send oss en melding via vårt kontaktskjema. Vi hjelper gjerne. Prøv inntektskalku latoren her for å se hvor mye du kan tjene.  

 

Eksempler på objekter du kan leie ut via Airbnb:

 

Tjen penger på å være vert for en Airbnb opplevelse

 

Covid-19 har begrenset mulighetene for å reise, men det er fremdeles mulig å tjene gode penger via Airbnb på opplevelser. Du kan for eksempel ta besøkende med på virituell tur i byen din, holde online tegnekurs eller andre kurs, du kan vise fram dyrene dine, holde online konserter eller gjøre mange andre morsomme ting. Det er bare fantasien som setter grenser. Her kan du se noen populære Airbnb opplevelser og komme i gang

 

Airbnb opplevelser

 

Tips når du skal bestille overnatting på Airbnb

Etter at du har laget en profil, som beskrevet ovenfor, kan du bestille overnatting og opplevelser gjennom Airbnb. Her er noen tips når du skal bestille leilighet på Airbnb:
 
LES ALLTID TILBAKEMELDINGER
 
Gjester har mulighet til å legge igjen en offentlig tilbakemelding til verten etter utsjekk. Disse tilbakemeldingene kan ikke redigeres eller slettes. Derfor bør du alltid se på vertens tilbakemeldinger fra tidligere gjester du bestiller. Jo flere tilbakemeldinger en vert har, jo bedre. 
 
SE PÅ VERTENS SCORE
 
I tillegg til en fri tilbakemelding, kan gjestene også gi en score på mellom 1 og 5 stjerner, hvor 5 er den beste scoren. Jo høyere gjennomsnittscore, jo bedre er sannynligvis verten. 
 
KOMMUNISER MED VERTEN DIN
 
Via Airbnb-platformen kan du kommunisere med verten din, også før du bestiller. Er du usikker på noe, er det bare å sende en melding
 
Når profilen din er godkjent kan du begynne å 
 
Du kan også sende oss en melding via vårt kontaktskjema, så hjelper vi deg å finne en utleiebolig som passer akkurat til dine behov. 
 
 

Eksempler på Airbnb boliger og opplevelser:

 

Online fotokurs: 

 
 

Virituell rundtur i Bergen

 
 

Privat øy til leie på Hvaler

 
 

Lunch med rampete sauer: 

 
 

Stikkort: Bli medlem av Airbnb, bli Airbnb-vert, Airbnb-utleie