Ikke bli medlem av Airbnb før du har lest dette

17.11.2019 23:45

 

Tjenesten Airbnb har blitt svært populær de siste årene. Reisende har mulighet til å finne unik og rimelig overnatting og boligeiere kan tjene ekstra penger på utleie av rom, leiligheter og hus. 

 

BLI MEDLEM AV AIRBNB HER*

 

Du kan også booke opplevelser. 

Her skriver vi litt om hvordan Airbnb fungerer og kommer med noen tips til deg som vil prøve Airbnb for første gang: 

 

Slik blir du medlem av Airbnb:

 
REGISTRER DEG
 
Hvis du bruker vår personlige invitasjonslink får du opp til 600 kr i avslag på en eventuell første bestilling, 
 
 
OPPRETT EN PROFIL
 
Det er rask og enkelt opprette en profil, men du må verifisere deg ved å laste opp ID. Dette kan være bilde av pass, førerkort eller annen gyldig legitimasjon. Dette er for å ivareta sikkerheten til brukerne av Airbnb.
 
Det anbefales også å linke til dine profiler til sosiale medier og fylle ut litt informasjon om deg. Hver bruker har en egen profilside, og her kan du skrive litt om dine intresser, reiseplaner, erfaringer osv. Dette øker tilliten til deg som bruker og gjør sjansen større for at andre verter eller gjester vil velge deg. 
 
LAST OPP ET GODT PROFILBILDE
 
For å bygge ytterligere tillit mellom medlemmene, må alle medlemmer av Airbnb laste opp et profilbilde. Et godt profilbilde viser tydelig ditt ansikt, ikke en tilfeldig soloppgang eller katten din. Festbilder eller lettkledde bilder anbefales heller ikke
 
Når profilen din er godkjent kan du begynne å søke etter bosteder eller oppl e velser.
 
 

Koster det noe å bruke Airbnb?

 
Det er gratis å opprette en profil på Airbnb. Når du bestiller en leilighet eller et rom, tar Airbnb mellom 15 og 20 prosent provisjon, resten går til verten. Dette er et gebyr som Airbnb tar for å yte service før, under og etter oppholdet. 
 

Tips når du skal bestille overnatting på Airbnb

Etter at du har laget en profil, som beskrevet ovenfor, kan du bestille overnatting og opplevelser gjennom Airbnb. Her er noen tips når du skal bestille leilighet på Airbnb:
 
LES ALLTID TILBAKEMELDINGER
 
Gjester har mulighet til å legge igjen en offentlig tilbakemelding til verten etter utsjekk. Disse tilbakemeldingene kan ikke redigeres eller slettes. Derfor bør du alltid se på vertens tilbakemeldinger fra tidligere gjester du bestiller. Jo flere tilbakemeldinger en vert har, jo bedre. 
 
SE PÅ VERTENS SCORE
 
I tillegg til en fri tilbakemelding, kan gjestene også gi en score på mellom 1 og 5 stjerner, hvor 5 er den beste scoren. Jo høyere gjennomsnittscore, jo bedre er sannynligvis verten. 
 
KOMMUNISER MED VERTEN DIN
 
Via Airbnb-platformen kan du kommunisere med verten din, også før du bestiller. Er du usikker på noe, er det bare å sende en melding
 
 
 
 

 

 
*Disclaimer: I earn a commission if you book via this link